Programi

Mekteb

Temeljni izvor islama, Kur'an i Sunnet Allahovog, dz.s. Poslanika, a.s., nedvojbeno ukazuju da je islamski odgoj potomstva prioritetno obaveza roditelja.

Folklor

Bavjljenje folkloristikom uopce, ne samo narodnim plesom, je multifunkcionalna djelatnost jer na razlicite nacine daje mogucnost ljudima, posebno mladima da se socijaliziraju, ali i da saznaju vise o obicajima, kulturi, tradiciji, narodnoj nosnji i plesu naroda Bosne i Hercegovine.

Bosanska Skola

Bosanski duh ili ideja Bosne je onaj nematerijalni stvaralacki princip porodjen na velicanstvenom raskrscu civilizacija sto se tako divno Bosna zove, koji omogucava razvijanje i izrazavanje odnosa covjeka prema ukuponsti zbilje i prema samome sebi.

Skola Fudbala

Uskoro vise o skoli fudbala.

SUSRETI OMLADINE

AUGUST 18 - 20, 2017

Portland, OR - BECO organizuje susrete omladine za medzlis West I od Augusta 18-og do 20-og. Tokom ovih susreta, BECO organizuje takmicenje iz vjeronauke za omladinu, teferic i turnir u malom nogometu, i jos dosta drugih programa.

vise

IZVJESTAJ RADA BECO

Poslovni izvjestaj rada BECO za 2017-u Godinu.

Ovdje mozete da pregledate finansijski izvjestaj rada BECO za 2017-u godinu. Da bi ste pregledali ovaj izvjestaj potrebno je da imate Adobe Reader instaliran na vasem racunaru.

vise

VAKTIJA


UO BECO

Upravni Odbor (UO) BECO-a zastupa interese organizacije pred zvanicnim drzavnim organima. Sprovodi u djelo odluke, zakljucke, upute koje donosi skupstina zajednice a koje se ne kose sa statutom i pravilnikom BECO. UO upravlja pokretnom i nepokretnom imovinom BECO. UO organizuje kompletan program BECO. UO obavlja svoju duznost, i poslije isteka mandata sve do izbora novog odbora. Aktuelni UO BECO izabran na redovnoj godisnjoj skupstini dzemata broji 7 clanova.

 • ADIS TRNJANIN, Predsjednik

  atrnjanin@gmail.com

 • Adis Sehovic, Blagajnik

  sehovic.adis@gmail.com

 • Sulejman Jahjefendic, Clan

  gnwexpress@gmail.com

 • Melisa Kaltak, sekretar

  melisakaltak96@yahoo.com

 • Sakib Ibisevic, Clan

  sxi@dennisuniform.com

 • Abdulah Polovina, Imam

  abdulahefendija@hotmail.com